Enkelvoudige Drukregelaar met Instelbare Druk
Leer Uw Regelaar Kennen
A: Stroomkabel.
B: Naaldklepregelaar; varieert de CO2-dosering. Draai tegen de klok in om de stroom te verhogen, met de klok mee om de stroom te verlagen.
C: Naaldklepuitgang (push-fit).
D: Magneetventiel. Steek in een tijdschakelaar of pH-controller om CO2 alleen op bepaalde tijden en duur te doseren.
E: Werkdrukmeter.
F: Cilindermanometer.
G: Drukregelknop (met de klok mee verhoogt de druk, tegen de klok in verlaagt de druk).
H: Moer: moet worden vastgedraaid met een sleutel/spanner.
Video
Stapsgewijs
Stap 1) Draai de regelaar vast op uw CO2-cilinder met een sleutel of spanner. Houd de regelaar niet vast tijdens het aandraaien; laat hem vrij draaien. Als u de regelaar vasthoudt tijdens het aandraaien van de moer, kan de wrijving tussen de moer en de steel ervoor zorgen dat de steel tegen de klok in draait en loskomt van het hoofdlichaam van de regelaar, wat resulteert in een lek.
Stap 2) Stel de uitgangsdruk in op minimaal door de drukregelknop volledig tegen de klok in te draaien.
Stap 3) Sluit de naaldklep door volledig met de klok mee te draaien.
Stap 4) Steek het magneetventiel in een stopcontact en schakel in.
Stap 5) Open de gasstroom van uw CO2-cilinder.
Stap 6) De cilinderdrukmeter (A) zal nu de druk van de cilinder aangeven. Draai de drukregelaar met de klok mee totdat de uitgangsdrukmeter (B) 40PSI aangeeft, wat een goed startpunt is voor een enkele diffuserinstallatie.
Stap 7) De regelaar is nu klaar voor gebruik en u kunt de uitgangsdruk verhogen door de bedieningsknop met de klok mee te draaien. Een druk van 40PSI is geschikt voor de meeste diffusers.
Met de beluchter en diffuser geïnstalleerd, draai de naaldklep tegen de klok in om gas uit de regelaar naar de diffuser via de beluchter te laten stromen. Zodra u bellen ziet komen uit de diffuser, geeft dit aan dat het systeem volledig onder druk staat, en kunt u vervolgens uw gewenste belsnelheid instellen door de naaldklep aan te passen.
Als ruwe richtlijn is 1 bel per seconde geschikt voor een aquarium van 150L - pas uw dosering hierop aan, d.w.z. 2 bellen per seconde voor een aquarium van 300L.
Stap 8) Draai de naaldklep tegen de klok in om gas uit de regelaar naar de diffuser via de beluchter te laten stromen. Zodra u bellen ziet komen uit de diffuser, geeft dit aan dat het systeem volledig onder druk staat, en kunt u vervolgens uw gewenste doseringssnelheid instellen door de naaldklep aan te passen.
Het is raadzaam een beluchter te gebruiken om te bepalen hoeveel CO2 er wordt gedoseerd. Als ruwe richtlijn is 1 bel per seconde geschikt voor een aquarium van 150L - pas uw dosering hierop aan, d.w.z. 2 bellen per seconde voor een aquarium van 300L.
Controleer op Lekken
Het wordt aanbevolen om elke keer dat u de regelaar opnieuw aansluit op de CO2-voorziening, te controleren op lekken. Het identificeren van een lek vanaf het begin is een veel wenselijker resultaat dan ontdekken dat er een lek is alleen wanneer een aanzienlijke hoeveelheid (of alle) van uw CO2-cilinder is gelekt.
De gemakkelijkste manier om op lekken te controleren is door alle verbindingen met zeepsop te bedekken en te kijken naar tekenen van bubbelen, en ook te luisteren naar een 'sissend' geluid. Als uw regelaar een magneetventiel heeft, wordt aanbevolen de elektriciteitsvoorziening uit te schakelen voordat u zeepsop aanbrengt. Probeer ook alleen het zeepsop zelf te gebruiken, en zo min mogelijk water.
Loskoppelen van de CO2-cilinder
Als u de regelaar van de gascilinder wilt loskoppelen, is het belangrijk dat u eerst het gas in de regelaar afblaast. Om dit te doen, sluit de klep op de gascilinder en open vervolgens de naaldklep op de regelaar om het resterende gas te gebruiken. Zodra de manometers op de regelaar nuldruk aangeven, is het veilig om de regelaar van de cilinder los te koppelen.